Dia mundial del Medi Ambient i #RevoltaEscolar

DIVENDRES 4 DE JUNY ATUREM DE NOU EL TRÀNSIT DEL CARRER ANDREU TUYET I SANTAMARIA A LA SORTIDA DE L’ESCOLA

L’Escola i l’AFA Pericot van adherir-se el mes d’abril a la campanya Revolta Escolar per reivindicar un entorn escolar segur, saludable i sostenible. Ara ja són 8 les escoles de Girona adherides a la campanya, i més de 100 a la resta de Catalunya.

Dissabte dia 5 és el Dia Mundial del Medi Ambient, una data establerta per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per motivar a les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sosteniles i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d’actitud cap a temes ambientals i fomentar la cooperació perquè el medi ambient sigui sostenible. Així doncs, aquesta nova aturada del carrer, per reivindicar uns espais més segur, més saludables però també més sostenibles, serà la manera de celebrar tots plegats aquest esdeveniment mundial.

Us animem, doncs, un cop més, a que us quedeu a la sortida de l’escola i us uniu a la concentració per fer visible i necessari un tracte de l’espai públic diferent, on els desplaçaments a peu, bicicleta, patins, etc. tinguin major pes que el vehicle motoritzat, tenint en compte que el 85% de l’alumnat viu a menys de 3 km de l’escola. Amb una configuració i disseny de l’espai públic diferent a l’actual s’incrementarien en un 30% els desplaçaments amb bicicletes. (Dades obtingudes a partir de l’enquesta sobre hàbits de mobilitat realitzada a les famílies de l’escola)

L’acció té un caire reivindicatiu però alhora festiu, i aquest divendres encara més, i per aquest motiu us proposen un seguit d’activitats a fer durant l’estona que durarà la concentració: pintar mandales (més avall us en facilitem perquè us pugueu descarregar i portar impreses), fer un mural amb guixos al terra, posarem música per poder ballar i cantar, curses de patinets, jugar a la xarranca, etc.

Us demanem que porteu el material necessari per fer les activitats que us proposem, ja que per mesures COVID cada nen hauria de fer servir el seu.